Momenteel online
We hebben 25 gasten online
Nu bezoek uit ...
Startpagina Historiek website

Historiek

Het lijkt reeds een eeuwigheid geleden. De opstart van de eerste versie van deze ondertussen druk bezochte site dateert zelfs nog van vorige eeuw. Datums liggen ons al lang niet meer in het geheugen. De vooroordelen, de veroordelingen, maar vooral de steeds terugkerende positieve evaluatie door de modale Desselgemnaar des te meer.

In het prille begin zetten wij een website op naar aanleiding van de tweejaarlijkse tentoonstelling met Desselgemse kunstenaars door jeugdhuis Jakkedoe vzw. Het was een tijdelijke site voor deze activiteit. Jeugdhuis Jakkedoe gooide het na een paar kunsttentoonstellingen over een andere boeg en pakte uit met een beurs voor Desselgemse verenigingen. Opnieuw bracht dit een website op het internet, en zo ging de bal definitief aan het rollen.

Jeugdhuis Jakkedoe vzw hield ‘Desselgem Leeft!’ boven de doopvont en dat was de goede richting om uit te gaan. De bedoeling was (en is nog steeds) vooral de inwoner van Desselgem van informatie te voorzien over zijn of haar gemeente. Bovendien kan deze inwoner op de site ook zijn mening kwijt over een Desselgems onderwerp. De verenigingen vormen nog steeds een belangrijk onderdeel op de site. Ook mensen van buiten Desselgem kunnen over onze gemeente tal van nuttige informatie vinden.

Bij de opstart werd onze site door onze toenmalige eigen schepen nog een kort leven voorspeld. De kracht van het informatietijdperk en het steeds toenemende aantal mensen dat zijn informatie over het internet gaat zoeken, bewees echter het tegendeel. Bovendien wordt de site nog steeds door vrijwilligers gerund.

Soms krijgt de site ook te maken met ‘halve lezers’. Nu en dan werd ook geopperd dat de site een kant koos. Nu eens waren we links, dan weer rechts. We willen ons echter neutraal houden. Probleem is echter dat neutraal door de ene kant dikwijls als de andere kant aanzien wordt. Niettegenstaande zullen we het niet nalaten ook nu en dan eens kritisch of snedig voor de dag te komen.

De laatste nieuwe versie van de site staat momenteel online. We hopen de komende maanden terug enkele nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen en veel input te krijgen vanuit verenigingen en zo. Geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen, waarvoor dank. Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het up tot date houden van één onderdeel bijvoorbeeld is al welkom.   Laat iets weten.

 
Kalender